BLOG

Valg af det rigtige træ til reparation af hegn til boligejere

 

Der er mange forskellige typer trætømmer og kvaliteter tilgængelige hos din lokale boligforbedringsbutik, så det er vigtigt at kende de vigtige ting, når du køber materialerne til din reparation.

Trykbehandlet tømmer

Trykbehandlet tømmer er kemisk behandlet for at hæmme svampevækst og insektaktivitet. De tre almindelige typer af trykbehandling er ACQ (alkalisk kobber kvaternær), CA (kobber azol), og den nyeste type er MCQ (mikroniseret kobber kvaternær). Der er forskellige grader af trykbehandling, og det rigtige valg afhænger af placeringens sværhedsgrad, og hvordan træet vil blive udsat for elementerne.

Hegnspæle

Når vi overvejer privatlivets hegnet for de fleste boligejere, er hegnspælen Trætjære det mest kritiske element. Stolpen bærer al belastningen fra vindstød og er udsat for fugt og insekter under jorden, der kan få stolpen til at forringes og svækkes. Træhegnspæle bør trykbehandles og klassificeres til jordkontakt. Dette er almindeligvis opført som AWPA grade UC4A; kravene til opbevaring af konserveringsmidler er anført nedenfor:

ACQ-retention på 0,40 lb/ft3 (PCF)
CA-B-retention på 0,21 lb/ft3 (PCF)
CA-C-retention på 0,15 lb/ft3 (PCF) under Wolmanized-mærket
Bemærk, at MCQ-trykbehandlingsmetoden ikke er blevet vurderet af AWPA-standarden.
Hvad med cedertræer? Kvaliteten af det træ, der kommer ud af tømmerværkerne, er faldet markant i løbet af de sidste 20 år – det plejede at være, at man kunne få gammelt hjertetræ (fra midten af træet), der ville holde i årtier som en post, men i dag kvaliteten er ganske enkelt for variabel for at anbefale at bruge cedertræ eller andet naturligt rådbestandigt træ. De fleste træer, der bringes ind i møllen, er fra 10-årig genvækst, og stolperne vil indeholde meget brede ringe fra splintvedslaget, som simpelthen ikke holder.

For at sikre, at dit hegn vil stå i 10 år eller mere uden bekymringer, er den bedste metode at bruge trykbehandlede 4″ x 4″ fyrretræspæle, der har den korrekte AWPA-grad af UC4A. Til svære steder, der holder på fugt, såsom lavtliggende områder eller hvor der er tung lerjord med, kan du vælge at gå med UC4B-kvalitetsstolper for ekstra rådbestandighed som en højere pris.

Når du handler efter dine hegnspæle, vil du sandsynligvis finde grønt trykbehandlet 8′ landskabstræ i nærheden og tænk ved dig selv “det tømmer er meget billigere end disse 4″ x 4″ trykbehandlede fyrretræspæle, jeg skal bare spare nogle penge og brug det landskabelige tømmer” – MODSTÅD den tanke. Det landskabelige tømmer kan holde i 1-3 år, men vil helt sikkert være svagere og svigte hurtigere end den korrekte trykbehandlede fyrrestolpe.

Hegnsskinner

Hegnsskinner bør også trykbehandles for hegnets levetid, men skinnerne udsættes ikke for det samme alvorlige miljø under jorden som hegnspælene, så AWPA-kvalitet UC3B er velegnet til umalede hegnsskinner. Hvis du planlægger at male dine hegnsskinner eller påføre en uigennemsigtig plet, kan AWPA kvalitet UC3A også bruges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *